Zwolle-Zuid Schaakt!


2023-07-13 Afsluiting jeugdschaak 2022-2023

01Op donderdag 13 juli werd het jeugdschaak 2022-2023 op een gezellige wijze afgesloten en werd er teruggekeken op een plezierig jaar, dit keer gelukkig zonder corona-perikelen. Het aantal jeugdleden is gegroeid van 9 naar 16. Onder luid applaus van de spelers en de aanwezige ouders werden de schaaktrainers Ineke, Ingrid, Oscar en Roel bedankt voor hun inzet in het afgelopen jaar.

Roel begon met de diploma-uitreiking. Maar liefst 7 spelers hebben in de voorgaande week examen mogen doen en allen zijn met een zeer goed resultaat geslaagd, Liam en Kaj voor stap 1, Ethan en Nedelcho voor stap 2 en Elin, River en Timo voor stap 3. Daarna werden de medailles en de bekers uitgereikt. Dankzij het groot aantal jeugdleden konden zij worden verdeeld over twee groepen, de leeftijdsgroep tot 12 jaar en een groep voor de oudere jeugdleden. In de jongste groep eindigden Julius op de 3e plek, Liam op de 2e plek en werd Bart 1e. In de oudste groep werd River 3e, Thomas 2e en Rhyan 1e. Op basis van het aantal weerstandspunten werd Rhyan de clubkampioen van het jeugdschaak en verlengde hij hiermee zijn titel en mocht hij wederom de wisselbeker mee naar huis nemen.01

Na een lekker ijsje werd de avond geëindigd met simultaanwedstrijden van iedere trainer tegen de eigen groep jeugdspelers. De jeugdtrainers hadden hier hun handen vol aan, een aantal partijen gingen zelfs verloren. Dat belooft wat voor volgend jaar!

Voor meer foto's ( hier )